مشاور معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بحث حرفه گرایی در وزارت بهداشت و درمان، در دولت تدبیر و امید اتفاق مهم بوده که بعد از سال های متمادی شامل این وزارت شد.
مشاور معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بحث حرفه گرایی در وزارت بهداشت و درمان در دولت تدبیر و امید اتفاق ویژه ای بود که بعد از سال های متمادی شامل این وزارت شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد؛ محمد جواد محب افزود: براساس این نگاه(حرفه گرایی) در همه حوزه ها مسائل مهمی مطرح شد که در بحث منابع انسانی نیز مشکلات و ایراداتی وجود داشت و این مشکلات که سال ها بر این وزارت سایه افکنده بود، به اندازه ای بارزتر شد.
وی در ادامه عنوان کرد: آشکار شدن مشکلات این حوزه سبب شد تا شرایطی برای وزارت تصویب و امکانات مورد نیاز آن نیز لحاظ شود.
وی با بیان اینکه بحث حرفه گرایی بحث وسیع و گسترده ای است، تصریح کرد: اهداف حوزه منابع انسانی این است که ما بتوانیم از خدمات کارکنان با پیش بینی و استقرار مناسب این نیروها و ترکیب آنها در زمان و مکان مناسب استفاده کنیم.
محب ادامه داد: ما باید با استفاده از اطلاعات و خدمات کارشناسی نیروها، بتوانیم اطلاعات منسجمی را در حوزه منابع انسانی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه حوزه منابع انسانی باید برای نیروها، کلیت و مسئولیت مشخصی داشته باشد، گفت: ساختار سازمانی این حوزه باید متناسب با نیازهای روز باشد تا بتوانیم این نیازها را دقیقا مورد کارشناسی قرار دهیم.
وی افزود: برای تحقق و رفع این نیازها باید همکاری های بین بخشی و برون بخشی نیز وجود داشته باشد.
مشاور معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به اینکه این حوزه باید به عنوان نقشه راه سبب حرکت مثبت شود، گفت: ما باید از امکانات، سخت افزارها و نرم افزارهای موجود در حوزه منابع انسانی به نحو مطلوبی استفاده کنیم.
وی اذعان کرد: استفاده از امکانات موجود می تواند برای نیروهایی که در این سیستم وجود دارند، منابع انسانی الکترونیک را رقم بزند.
محب یادآور شد: طی چهار سال گذشته، بخش های مختلفی عهده دار این حوزه بودند که عموم آنها اختیارات کافی را نداشتند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته در خصوص نیروهای قراردادی و شرکتی، در بحث مدیریت خدمات پشتیبانی، اقدامات لازم صورت گرفت و در رابطه با نیروهای بهداشتی نیز در مراکز بهداشت تصمیم گیری می شد، تصریح کرد: متاسفانه چارت ها و نمودار های اطلاعاتی که در واحدهای مختلف تدوین می شد، با شاخص های اصلی مرتبط و متناسب نبودند.
مشاور معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان کرد: اجرای طرح حرفه گرایی حوزه منابع انسانی سبب آشکار شدن مشکلات خصوصا کافی نبودن تعداد نیروهای درمانی، پرستاری و اورژانس در این حوزه شد.
وی ادامه داد: تعداد و تنوع نیروهای این حوزه بر مبنای شاخص های جمعیت، فرهنگی و اجتماعی، معضلات و مشکلات مضر حوزه منابع انسانی را مضاف می کرد.
وی با بیان اینکه کارشناسان شاغل در این حوزه به علت مواجه شدن با قوانین مختلف، چهارچوب ها و تصمیم گیری های متفاوتی داشتند، گفت: برای رفع این مشکلات، از مدیران وکارشناسان خبره در اقسا نقاط کشور دعوت شد و موارد و مشکلاتی که وجود داشت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت با تعامل، همفکری و تصمیماتی که اتخاد شد، حدود ۱۳ کارگروه و اتاق فکر در اداره کل منابع انسانی تشکیل شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: انتظاری که از کارکنان می رود این است که نگاه خود را به حوزه منابع انسانی تغییر داده و در کنار وظایف اصلی به مسایل مرتبط با منابع انسانی و همه زوایا نیز توجه داشته باشند.